Известие

Collapse
No announcement yet.

Взаимозаменяемост на части огледала 156→147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Взаимозаменяемост на части огледала 156→147

Интересува ме алуминиевата конзола вътре заедно с пружината,дали са абсолютно еднакви.Имам предвид целия механизъм.Разглобявал съм на 156-цата преди няколко години,а сега свалях на 147-цата,принципа на работа и на външен вид са еднакви...но не помня всеки милиметър,за да съм сигурен.
    При мен тия огледала не са прибирани никога.Сега са като заварени.Опитах какви ли не препарати за окиси,смазки и файда никаква-бетон.
    Ако има някой от колегите с частите някакви изпотрошени да направим справка,дали са еднакви..или ако някой е сменял.
    От 156 мога да си намеря стари огледала,но от 147 към момента(от няколко месеца) няма..Не става дума за Бг.
    Благодаря предварително.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
    Интересува ме алуминиевата конзола вътре заедно с пружината,дали са абсолютно еднакви.Имам предвид целия механизъм.Разглобявал съм на 156-цата преди няколко години,а сега свалях на 147-цата,принципа на работа и на външен вид са еднакви...но не помня всеки милиметър,за да съм сигурен.
    При мен тия огледала не са прибирани никога.Сега са като заварени.Опитах какви ли не препарати за окиси,смазки и файда никаква-бетон.
    Ако има някой от колегите с частите някакви изпотрошени да направим справка,дали са еднакви..или ако някой е сменял.
    От 156 мога да си намеря стари огледала,но от 147 към момента(от няколко месеца) няма..Не става дума за Бг.
    Благодаря предварително.
    различна им е стойката, околкото помня и захващането. даже и датчикът за температура е различен като форма та преправях

Comment

Бе 99% и аз мисля че няма да са еднакви...но те тоя 1% ме кара да се надявам карантията да е еднаква .
      Датчика го виждам,че е различен...той не ме вълнува.

Comment

Бе 99% и аз мисля че няма да са еднакви...но те тоя 1% ме кара да се надявам карантията да е еднаква .
        Датчика го виждам,че е различен...той не ме вълнува.
        Абе знам, ама тоя 1% май липсва

Comment

Уф, и моите огледала са се бетонирали.
          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
          sigpic

Comment

Като монолитна отливка е при мене....и е талкова тънък алуминия,че както и да го хванеш,както и да напънеш тръгва да се пука и чупи...трагедия е.Има един ограничител,при мен даде фира...но така или иначе не мърда...та все едно.

Comment

Като монолитна отливка е при мене....и е талкова тънък алуминия,че както и да го хванеш,както и да напънеш тръгва да се пука и чупи...трагедия е.Има един ограничител,при мен даде фира...но така или иначе не мърда...та все едно.
              То е една скапана алуминиева сплав

Comment

Това е най-долнопробната и евтина алуминиена сплав...просто няма такова ронливо лайно(с извинение).

Comment

Това е най-долнопробната и евтина алуминиена сплав...просто няма такова ронливо лайно(с извинение).
                  За 156 ли говорим или 147 ? Защото аз имах проблем само с една пиклива зекерка,която изкача,освобождава една яка пружина и огледалото почва да се мандахерца като ... В последствие сложих обикновена зегерка и няма ядове.
                  Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

В случая говоря за на 147.

Comment

В случая говоря за на 147.
                      Аха,значи нямат нищо общо огледалата на 156 и 147,защото при мен алуминият изобщо не е мръднал.
                      Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Не знам,но толкова окис на едно място не бях виждал.
                        Може би и условията в които се кара колата...знам ли.

Comment

Сваляш, разглабяш, шкуриш до чисто, с нещо остро отлепяш оригиналната боя дето може, дето не може не пипаш, обикновено отдолу се надига.Почистваш с корескилин или друго, пръскаш със грунд 2 пъти, пръскаш с черен мат или каквото искаш, сглобяваш, монтираш и си ти.Моите две години вече не са мръднали след тая процедура.
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Проблема е , че като разглобя огледалото и извадя всичко отвътре, просто не може да се разглоби повече или поне раздвижи 'механизма'.Понеже лагерува алумин в алумин и е окислило.Свалих пружината и до там...двете части са се 'сляли' и няма помръдване.
                            Аз ако го разглобя един път, после знам как да го направя....вечно

По скоро ме интересуваше дали частта с пружината е като при 156...един заплес тука ми е обещал една строшено огледало от 156 да го видя как е...ма е го...вече седмица ме мотае.
                            Last edited by undy; d.m.y г., 10:14.

Comment

Ако това може ти помогне... http://clubalfaromeo.com/forum/showp...41&postcount=1
                              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                              X